nieuws

Overvaller hoogbejaarde broers uit Wijhe komt niet opdagen als getuige

Justitie wil graag de man horen die veroordeeld is voor de gewelddadige overval op 2 hoogbejaarde broers in Wijhe, 4 jaar geleden. Vandaag werd gestart met de hoger beroepszaak tegen een Nijmegenaar, die ervan wordt verdacht aan die overval te hebben meegedaan.
Maar die hoger beroepszaak werd stopgezet, omdat degene die al wel voor overval is veroordeeld, niet kwam opdagen als getuige. Die man, zonder vaste woonplaats, werd door het Gerechtshof tot 7 jaar cel veroordeeld. Inmiddels zit hij thuis bij zijn vriendin zijn straf uit, met een enkelband. 

bloedsporen

De Nijmegenaar waartegen vandaag het hoger beroep begon, werd begin 2016 al in hoger beroep veroordeeld tot 7 jaar cel. Maar hij ging tegen deze uitspraak met succes in cassatie. Volgens de Hoge Raad was er verwarring ontstaan over bewijsstukken; handschoenen met bloedsporen. De Nijmegenaar was daarom op verkeerde gronden veroordeeld door het Gerechtshof, waardoor de zaak opnieuw gedaan moet worden. 

klok

De Wijhese broers van 82 en 85 jaar oud werden 4 jaar geleden met grof geweld overvallen in hun huis op de dijk in Wijhe. Ze werden mishandeld en vastgebonden. De jongste broer raakte door het toegebrachte geweld buiten bewustzijn en lag lange tijd in het ziekenhuis. De overvallers gingen er vandoor met een bloedsuikermeter, een klok en zestig euro.

De Wijhese broers kwamen nooit de impact van de overval te boven. In 2015 overleden ze in hun huis aan de gevolgen van een koolmonoxidevergiftiging. 

Wanneer de hoger beroepszaak verder gaat is nog niet duidelijk.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.