nieuws

Blog: slapeloze nachten door een klein wit betonnen tafeltje

Door Karin Hoogesteger Het was geen makkelijke opgave, maar ik ben meer dan tevreden over het resultaat! Ik was gevraagd een object te beschilderen voor in het rijksmuseum te Enschede. Een tijdje geleden verscheen hij al in mijn nieuwsbrief, een klein wit betonnen tafeltje. Het was het begin van een tamelijk lang proces. Maar het was de moeite waard.
Wat was er aan de hand?
Het begon met een paar slapeloze nachten. Waar was ik aan begonnen? Het was totaal anders dan de ondergrond waar ik normaal op werk!
Help! Wat nu???
Een maand stond het ding onaangeroerd in mijn huiskamer... naakt en hard en wit...

En ik, die gewend is aan bruin linnen - open, zacht en ontvankelijk voor mijn vloeibare verf - huiverde al bij de gedachte daar een penseel op te zetten. Maar uiteindelijk kon ik er niet meer omheen.
En in plaats van op het tafeltje, begon ik het proces maar op vertrouwd materiaal. Daarna ging alles vanzelf. Mijn materiaal ging voor me werken. Hoe heerlijk! Alles ging weer stromen.
Totdat het moment kwam, nog ruim voor de deadline, dat ik vond dat ie af was.
Afgelopen vrijdag was het zover. De aftrap van het project KUNSTtafelen en onthulling van 26 betonnen tafeltjes, die de afgelopen periode zijn beschilderd door 26 kunstenaars in opdracht van Rotary Enschede en in samenwerking met Humanitas Onder Dak. Curator Henk Lassche heeft er een mooie presentatie van gemaakt in de gangen van het rijksmuseum. Naast de kunsttafels, hangen er ook andere werken van alle kunstenaars. Er is een brochure gepubliceerd, die ook digitaal te bekijken is.
De tentoonstelling is nog te zien tot en met 8 april, want op 8 april worden ze geveild!
Mooie kunstgroet!
Karin

Karin Hoogesteger schildert. Ze emigreerde naar Spanje, kwam min of meer verplicht terug naar Nederland, naar Zutphen, en heeft successen tot ver over landsgrenzen. Karin woonde in Nijverdal, studeerde in Kampen en streek neer in Hengelo. In haar werk zie je kinderen, kleurrijk maar niet rijkgeschakeerd, veel natuur en dieren. Een beetje sprookjesachtig is het altijd wel. 
Inga Tjapkes portretteerde Karin Hoogesteger in OverUIT de Kunst. Die uitzending zie je hier.
Meer informatie over het project KUNSTtafelen vind je in dit artikel en in onderstaande reportage.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.