nieuws

Wat een Bak deel 2! Gedupeerd stel uit Deventer na ‘vuilnisbakken-rel’ alsnog schadeloos gesteld

Het Deventer stel wordt nu alsnog schadeloos gesteld na de blooper met hun vuilcontainer
Het Deventer stel wordt nu alsnog schadeloos gesteld na de blooper met hun vuilcontainer © RTV Oost
Ze kunnen opgelucht ademhalen, Paul en Sandra Vloedgraven uit Deventer. Door een fout hebben ze jarenlang dubbele kosten voor hun grijze afvalcontainer betaald, maar dreigden hier zelf voor op te draaien. Na publicatie hierover door RTV Oost halen de betrokken partijen bakzeil en wordt het Deventer stel nu alsnog schadeloos gesteld.
Zoals eerder vandaag gemeld bleek er iets fout gegaan met de registratie van de grijze vuilbak. Daardoor betaalde het Deventer stel vijf jaar lang niet alleen de kosten voor hun eigen afvalcontainer, maar ook die van de buren. Terwijl deze buren ook zelf de nota voldeden.

Verjaard

De gemeente erkende dat het de afvalrekening inderdaad dubbelop had geïncasseerd, maar verklaarde slechts drie jaar terug te willen storten. De rest was ‘verjaard’.

Het stel dreigde er zodoende 240 euro bij in te schieten: “Maar het gaat ons vooral om het principe. Deze fout is buiten onze schuld gemaakt. Vandaar dat we het er niet bij laten zitten”, aldus Sandra Vloedgraven.

Bakzeil
De afvalverwerker heeft na publicatie bij RTV Oost nu echter laten weten dit resterende bedrag voor z’n rekening te nemen.

Tot tevredenheid van de gemeente. Die liet immers weten dat het ze schadebedrag niet zomaar kon kwijtschelden, aangezien er een regeling is dat bij foute aanslagen de terugbetaling wettelijk is gelimiteerd tot drie jaar. “We zijn blij met deze oplossing”, laat een gemeentewoordvoerder weten.

Duik in groencontainer
Sandra Vloedgraven haalt opgelucht adem: “Wel vreemd dat jullie er blijkbaar eerst aandacht aan moesten besteden. Bovendien vraag ik me af hoe het nu eigenlijk met onze groencontainer is gesteld. Maar daar duik ik nu ook in...”
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.