nieuws

Oud-penningmeester uit Enschede verduistert 65.000 euro en krijgt werkstraf

Werkstraf voor verduistering
Werkstraf voor verduistering © Pixabay
Een 50-jarige man uit Enschede moet voor verduistering van ruim 65.000 euro als straf 150 uur werken. Daarnaast is hem als waarschuwing drie maanden voorwaardelijke celstraf opgelegd.
De man was van juni 2011 tot juli 2016 in Hoogeveen penningmeester van VVE gebouw Wenen, een kantoorgebouw met gezamenlijke eigenaren. Zijn post werd in juli 2016 overgenomen, maar de overdracht van de boekhouding ging niet vanzelf. De nieuwe penningmeester miste rekeningafschriften.

Via internet kwamen de vermiste afschriften alsnog boven water. Vanaf juni 2011 bleek de voormalige penningmeester geld over te boeken naar zijn vennootschappen. Ook verdwenen bedragen naar een rekening in Haaksbergen, waar de man destijds woonde. Bijna 66.000 euro verdween.

'Gierend uit de bocht'
De man kwam zonder een advocaat op zitting. "Ik kan wel een heel verhaal ophangen. Ik ben gewoon gierend uit de bocht gevlogen”, zei de man. De benadeelde partij liet de oud-penningmeester failliet verklaren en op zijn woning werd beslag gelegd.
Door de verkoop van zijn woning kon de man het geld terugbetalen. Voor zo’n feit staat een celstraf van twee tot vijf maanden.
De Enschedeër had geen strafblad, toonde oprecht berouw en nam zijn verantwoordelijkheid. "Daarom een werkstraf maar met voorwaardelijke deel, om de ernst van de zaak te nadrukken”, zei de rechter

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.