Supporters FC Twente: "Jan van Halst moet eer aan zichzelf houden"

De voorzitter van supportersvereniging De Vriendenkring van FC Twente, Lucas Fransen, voelt zich machteloos. "Het begint bij Jan van Halst. Hij heeft hele slechte aankopen gedaan. Hij moet de consequenties dragen." Fransen hoopt dat iedereen binnen én buiten FC Twente beseft dat als Twente degradeert, dit het faillissement van de club betekent.

Nu rechtstreekse degradatie naar de Jupiler League een serieus risico vormt voor de voetbalclub, roeren steeds meer supporters zich. Dit weekend werd een statement afgegeven; er moet iets gebeuren en snel ook.

Opstappen

De Vriendenkring is duidelijk in haar bewoordingen; Jan van Halst is een prima commerciële directeur, maar van technische zaken en aankoop van spelers heeft hij geen kaas gegeten. "Hij kan het best de eer aan zichzelf houden en de technische zaken inleveren" zegt Fransen in Overijssel Vandaag.

Reden van alle commotie was de nederlaag van Twente tegen Heracles Almelo afgelopen vrijdag. En de tv-optredens van trainer Gertjan Verbeek en Jan van Halst in sportprogramma's. Verbeek zei zelfs dat degradatie voor een club soms niet verkeerd is als je van een janboel weer iets wil maken. Hij zei dat met het oog op de Duitse voetbalcompetitie, maar het gesprek op sportzender Fox werd al snel gedraaid naar FC Twente.

Geen verandering en geen verbetering

Fransen heeft de wedstrijd van vrijdag vol emotie beleefd. "Het was afschuwelijk, ik zat de laatste tien minuten met tranen in mijn ogen naar de wedstrijd te kijken. Er is niks veranderd in de laatste maanden qua speelstijl, mijn hoop is omgeslagen naar wanhoop. Laten we in godsnaam maar doorgaan met Verbeek anders kost je dat heel veel geld en dat geld heeft Twente niet."

De Raad van Commissarissen moet volgens Fransen beter toezicht houden op de directie. "Er zijn bonussen verstrekt aan de directie, maar op basis waarvan. Dat stelt mij zeer teleur. Tijdens de gezamenlijke supportersavond is die vraag gesteld maar een goed antwoord krijgen wij niet."

Deel dit artikel: