nieuws

Oefenruimtes Poppodium Atak in Enschede met onmiddellijke ingang weer open

Poppodium Atak in Enschede
Poppodium Atak in Enschede © RTV Oost / Rogier van den Berg
Poppodium Atak mag de deuren met onmiddellijke ingang weer openen. De oefenruimtes van het poppodium kunnen gebruikt worden. Dat is vanmiddag meegedeeld door wethouder Hans van Agteren in de Enschedese gemeenteraad.
De gemeente heeft daarover een akkoord bereikt met de curator. "De activiteiten kunnen weer starten. Er zijn gesprekken geweest met de medewerkers en vrijwilligers. Atak kan voorlopig verder met de oude ploeg en de oefenruimtes van het Enschedese poppodium mogen weer open'', aldus Van Agteren.
Atak ging in januari failliet, toen Enschedese poppodium met Metropool uit Hengelo in gesprek was over een fusie. Doel was te komen tot één groot poppodium in Twente. Metropool trok echter de stekker uit de besprekingen toen bleek dat de financiële situatie van Atak veel ernstiger was dan aangenomen.

Na het faillissement moest Atak dicht. Ondertussen ging het nieuwe Twentse Poppodium deze maand van start zonder deelname van Atak. Wethouder van Agteren liet doorschemeren dat het niet uitgesloten is dat het poppodium in Enschede onder andere vlag verder gaat,   
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.