Gertjan Verbeek en Jan van Halst van FC Twente niet meer op tv na kritiek

Gertjan Verbeek en Jan van Halst zijn dit seizoen niet meer als analyticus of gast te zien in een van de voetbalpraatprogramma's op televisie. De trainer en directeur van de club hebben dat besloten na kritiek die ze kregen op die optredens. FC Twente is zeven speelronden voor het einde van de competitie in serieus degradatiegevaar in de eredivisie.

"Alles wat je nu doet wordt in een negatief daglicht geplaatst. Dat begrijpen wij heel goed", aldus Van Halst. "We hebben afgesproken de rest van het seizoen geen tv-optredens meer te doen. We moeten uitkijken met z'n allen om in het negativisme terecht te komen. Weet in ieder geval één ding: hier wordt zeven dagen per week gewerkt om de club in de eredivisie te houden.''

Het gemopper op de regelmatige tv optredens van Verbeek en Van Halst als gast in voetbalprogramma's brak in alle hevigheid los nadat Gertjan Verbeek zaterdagavond in een tv studio zat om zijn mening te geven over de wedstrijden van met name Willem II van Roda JC. Beide clubs zijn concurrenten van FC Twente in de strijd tegen degradatie. Verbeek had bezig moeten zijn met werk voor FC Twente, luidde de kritiek.   

FC Twente zag afgelopen zaterdagavond de achterstand op nummer vijftien Willem II oplopen tot acht punten. De voorsprong op hekkensluiter Roda JC is nog altijd één punt.

Deel dit artikel: