Go Ahead Eagles en Jong AZ scoren niet

Go Ahead Eagles heeft een punt gepakt tegen Jong AZ. In Wijdewormer kwamen beide ploegen maandagavond niet tot scoren: 0-0.
Kansen waren er ook nauwelijks; voor rust was alleen AZ-middenvelder Tijjani Reijnders een keer gevaarlijk, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Sonny Stevens van Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer verdedigde stug en gaf dus weinig weg, maar kwam zelf helemaal niet in de buurt van het AZ-doel.

Van doellijn gehaald

Na rust had Go Ahead Eagles wat meer spelaandeel, maar kon het aanvallend geen vuist maken. Pas na dik 70 minuten werd er voor het eerst op doel geschoten, maar de poging van Stefano Beltrame werd gepareerd door AZ-goalie Olij. De thuisploeg kreeg de grootste kans van de wedstrijd via Jamie Jacobs, die de bal langs Stevens schoot, maar zijn inzet kon nog van de doellijn worden gehaald door Rick Ketting. Ook in de slotfase kwam de meeste dreiging van Jong AZ, maar er werd dus niet meer gescoord.
Door de remise zakt Go Ahead Eagles naar de achttiende plaats in de Jupiler League.

Weer de nul gehouden
Voor Go Ahead Eagles is het wel de tweede wedstrijd op rij waarin het achterin de nul houdt. Met die wetenschap begint de ploeg uit Deventer vrijdag aan de vierde periode, de laatste kans om zich nog te plaatsen voor de play-offs om promotie naar de eredivisie.

Jong AZ - Go Ahead Eagles 0-0

Arbiter: Teuben
Geel: Stans (GA Eagles)
Jong AZ: Olij, Van Rhijn, Regeling, Kramer, Wijndal, Hoedemakers, Bel Hassani (Fase/76), Reijnders (Einarsson/46), Kaandorp, Jacobs, Koreniuk (Kurban/84).
Go Ahead Eagles: Stevens; Buwalda, Ketting, Schenk, Hettinga; Stans, Suk, Overgoor (Dekker/89); Beltrame (Nemane/83), Werkhoven, Langedijk (Andrade/66).