nieuws

Ketting hoopvol voor laatste periode: "Twee keer de nul houden, daar kunnen we trots op zijn"

Voor de toeschouwers in Wijdewormer viel er maandagavond niet veel te genieten bij de doelpuntloze remise van Jong AZ en Go Ahead Eagles. Voor de verdedigers uit Deventer wel, zij hielden voor de tweede keer op rij 'de nul'. Dat biedt volgens verdediger Rick Ketting perspectief voor de laatste periode, die vrijdag begint.
Ketting snapt dat de wedstrijd niet heel aantrekkelijk was: "Het is voor ons ook niet de fase dat we even leuk voetbal en met risico kunnen spelen, want we staan er niet best voor. We zijn bezig met een goede basis en houden nu twee wedstrijden op rij de nul. Daar kunnen we trots op zijn."

Al beseft de verdediger ook dat er nog veel te verbeteren valt: "We moeten wel proberen om meer druk op de tegenstander te krijgen, zodat ze minder kansen creëren. En we moeten zelf aan de bal ook beter gaan spelen. Maar we hebben vandaag wel een paar kansen gehad en als je achterin de nul houdt, dan hoef je er maar één te scoren."

Go Ahead Eagles zakte door de remise naar de achttiende plaats in de Jupiler League, maar via de vierde en de laatste periode zou Go Ahead Eagles zich alsnog kunnen plaatsen voor de play-offs. "Als je naar het hele seizoen kijkt, dan zou het niet realistisch zijn om te zeggen: die winnen we even. Maar het is wel een nieuwe periode en we hebben nu twee keer de nul gehouden. Dat is tenminste iets", vindt Ketting.
"En áls het even meezit bij Go Ahead Eagles dan begint het ook gigantisch te leven bij ons en bij het publiek. Daar kunnen we ons voordeel uit trekken. Als we komende vrijdag net als vandaag de nul houden en we tikken hem er met het teentje wel in, dan kunnen er nog wel eens gekke dingen gebeuren."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.