Zwolle trekt 15 miljoen euro uit voor bouw nieuwe sporthal

Zwolle trekt 15,1 miljoen euro uit voor een nieuwe sporthal aan de Grote Voort. De gemeenteraad stemde gisteravond unaniem in met het plan van het college. De huidige WRZV-hallen aan de Buitengasthuisstraat zijn verouderd en renovatie vindt de gemeente te duur.

Hoewel unaniem ingestemd werd met de nieuwbouw, was er ook kritiek. Die kwam vooral van de SP. 'Rommelig' en 'amateuristisch' waren de term die SP'er Maarten Hulstijn gebruikte voor de eerdere gang van zaken rondom het besluit.

Over deze stemming zei hij: "Ik heb het gevoel dat ons een mes op de keel wordt gezet en dat is niet de eerste keer. Met heel veel moeite stemmen wij in, maar dan moeten de eerdere gang van zaken wel verleden tijd zijn."

Duurzaam

GroenLinks deed vooraf aan de vergadering de oproep aan het college over een duurzame bouw van de nieuwe hallen. Wethouder René de Heer wilde die uitdaging, in zijn woorden, wel aangaan: "Ondanks dat het voorstel van GroenLinks nieuw is en ook voor ons als college nog in de experimenteerfase bevindt."

Vrijwel alle partijen zagen wel heil in de motie van GroenLinks. "Zolang het maar niet tot extra kosten leidt", was de opmerking van PvdA'er Frankwin Musscher. En ook de VVD ging akkoord, mits de nieuwbouw daardoor geen vertraging zou oplopen.

Meer over dit onderwerp:
Zwolle sporthal IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: