Werknemers op leeftijd krijgen kans bij nieuwe vestiging Hornbach in Zwolle

Ouderen die zonder werk komen te zitten, komen tegenwoordig lastig aan een nieuwe baan. Maar bij de nieuwe vestiging van Hornbach in Zwolle zitten ze juist te springen om mensen met ervaring. Leeftijd speelt daarbij geen rol.

Eén van hen is de zestigjarige Ed van Dijk. Hij werkte dertig jaar als installatiemonteur, maar het werk werd hem wat te zwaar. En dus zocht hij een andere baan. "Ik kreeg een folder van de nieuwe Hornbach waarin stond dat ze ook oudere, ervaren mensen zochten. Ik heb gesolliciteerd en gelukkig ben ik het geworden."

Van Dijk is eerste verkoper bij de nieuwe vestiging en denkt dat hij met al zijn ervaring een goede aanvulling is voor de bouwmarkt. In totaal biedt de nieuwe vestiging werkgelegenheid aan honderdvijftig mensen, waarvan dus een groot aantal met een zogenoemde 'afstand tot de arbeidsmarkt'.

Leeftijd niet belangrijk
"Leeftijd is voor ons niet belangrijk", verduidelijkt vestigingsmanager Tonny Balkema.

"Wij kijken liever naar de ervaring van mensen en wat ze voor onze vestiging kunnen betekenen. In samenwerking met het UWV en de gemeente Zwolle konden wij zo een aantal zeer kundige mensen aannemen. Daar zijn wij erg blij mee."


Pensioen

Als het aan Van Dijk ligt, maakt hij zeker de laatste zeven jaar tot zijn pensioen vol in de bouwmarkt. En misschien gaat hij daarna ook nog wel even door, want hij is geen type om achter de geraniums te gaan zitten. "Ook de collega's reageren erg positief. Ik word wel eens een vaderfiguur genoemd, maar dat is juist leuk. En als de jongere collega's er niet uitkomen, dan weten ze me te vinden. Als ik gezond blijf, dan wil ik hier nog wel een tijdje rondlopen. Want ik voel me nog veel te jong om thuis te gaan zitten."

De nieuwe vestiging van de Hornbach opent woensdagochtend haar deuren voor het publiek.

Meer over dit onderwerp:
Hornbach Zwolle IJsseldelta Nieuws
Deel dit artikel: