ForFarmers laat sterke cijfers zien door verkoop duurder mengvoer

Het gaat economisch goed, en dat is ook te merken bij boerenbedrijven. Diervoederproducent ForFarmers profiteert van de verkoop van prestatievoer, en ziet dat terug in sterke jaarcijfers. Ook op de beurs stijgt het aandeel van het bedrijf uit Lochem, met vestigingen in Delden, Almelo en Geesteren.

Yoram Knoop, ceo van het bedrijf, zegt in een persbericht dat boeren in 2017 zich over het algemeen in een betere financiële situatie bevonden, dan in 2016. “Veehouders kozen in 2017 vaker voor prestatievoeders met meer toegevoegde waarde, om het rendement op het boerenerf te verbeteren. Wij hebben daardoor meer mengvoer en specialiteiten verkocht wat heeft geresulteerd in een toegenomen brutowinst."

Prestatievoer

Het bedrijfsresultaat over 2017 komt uit op 101,4 miljoen euro; een stijging van 8,3 procent ten opzichte van 2016. In totaal verkocht de mengvoeder 9,6 miljoen ton veevoer (+3,2 procent). De verkoop van prestatievoer steeg met 5,8 procent tot 6,7 miljoen ton; hier heeft het internationaal opererende bedrijf dus relatief het meest van geprofiteerd.

De omzet in 2017 komt uit op ruim 2,2 miljard euro, een stijging van 5,2 procent. ForFarmers opereert vanuit het hoofdkantoor in Lochem, maar heeft productievestigingen in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. 

Meer over dit onderwerp:
veevoer Lochem ForFarmers Nieuws
Deel dit artikel: