nieuws

Politici pitchen: "Raalte is nog mooier als iedereen meedoet"

De RTV Oost-verkiezingskaravaan stond vandaag in Raalte. Politici konden voor de camera duidelijk maken waarom inwoners van de gemeente bij de komende gemeenteraadsverkiezingen op hen moeten stemmen.
Als het aan de VVD ligt moet de gemeente weer terug naar de basis. "De gemeente moet zich bezig houden met dingen als vergunningen en woningbouw, niet met allerlei pilots met wasbare luiers en vage duurzaamheidsstudies," aldus Alexander Kreule. 

Burgerparticipatie

Een belangrijk thema in Raalte is de burgerparticipatie. "Het wordt tijd dat de inwoners van Raalte weer een stem krijgen in het gemeentehuis", verklaart Ben Nijboer van Burgerbelangen. "We zijn één samenleving, onze slogan is: niet ik, maar wij," aldus Herman Kamphuis van de PvdA. 
"In plaats van vast te zitten in partijprogramma's willen wij goed gaan kijken naar wat er speelt in de samenleving",zegt Rob Poelman van Raalte Natuurlijk. Hij wordt aangevuld door Thijs Marselis van Groen Links. "We moeten samen met inwoners naar oplossingen zoeken."
De SP sluit zich aan en pleit voor meer leerwerkprojecten. "Bijvoorbeeld een bewaakte fietsenstalling met een leerwerkproject voor het repareren van fietsen," zegt Harry van Kampen. 

Bereikbaarheid en leefbaarheid

Voor D66 en Gemeentebelangen is het verkeer rondom Raalte een belangrijk punt. "Wij willen een bereikbaar Salland, dus een rondweg om Mariënheem en een fietssnelweg naar Zwolle en Deventer", aldus Peter Moorman. Daarnaast moet de gemeente volgens het CDA en Lokaal Alternatief ook leefbaar blijven. "Het moet mogelijk zijn om je hele leven in Raalte te blijven wonen", aldus Robert Vloedgraven van het CDA. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.