Kassa in Deventer: ruim 600 automobilisten bekeurd en 26.000 euro geïnd

De politie en Belastingdienst in Deventer kunnen hun spaarpotje flink aanvullen. Bij een grote controle aan de rand van de stad werden vanochtend ruim 600 automobilisten om verschillende redenen bekeurd. Ook werd er voor meer dan 26.000 euro aan openstaande boetes en achterstallige betalingen geïnd.

De politie hield op de Hanzeweg een snelheidscontrole tot 12.30 uur. Er passeerden 5600 auto's, waarvan 542 automobilisten te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 86 kilometer per uur. Op de weg is 50 kilometer per uur de toegestane snelheid.

Op de carpoolplaats hielden de Belastingdienst en politie een gezamenlijke controle. In en rond de stad werden zo'n 15.000 auto's gescand. Dat leverde 110 hits op. Een motoragent begeleidde de betrokken auto's naar de carpoolplaats. Die waren gezamenlijk goed voor 26.000 euro aan boetes en achterstallige betalingen. 

Beslaglegging en andere boetes

Daarnaast werd beslag gelegd op 22 auto's, waarvan elf direct werden afgevoerd. Ook schreven motoragenten boetes uit voor onder meer het niet dragen van een gordel, bellen achter het stuur of de telefoon vasthouden en gladde banden. In totaal kregen 72 automobilisten zo'n soort bekeuring. 

Ook zijn er twee openstaande politieboetes van een onbekend bedrag geïnd. Er werden geen personen aangetroffen die nog een celstraf uit moesten zitten.

Meer over dit onderwerp:
Deventer 112 controle Nieuws
Deel dit artikel: