nieuws

Voormalig jeugdvoetballer FC Twente verdacht van gewapende overvallen

Voetballer verdacht van criminaliteit
Voetballer verdacht van criminaliteit © RTV Oost / Emiel Geerding
Een voormalig jeugdspeler van FC Twente wordt in België verdacht van het plegen van vijf gewapende overvallen. Dat wordt gemeld door de Belgische krant Het Laatste Nieuws.
De nu 23-jarige in Enschede geboren voetballer was tot zijn twaalfde actief in de jeugdopleiding van FC Twente. Hij kwam tot voor kort uit voor Westerlo in de tweede divisie van België. Hij werd daar begin januari weggestuurd om disciplinaire redenen.
"Te laat, of niet komen opdagen op training, ziek zijn zonder doktersbriefje, dat soort dingen", aldus een woordvoerder van Westerlo. 
Wat de Belgische voetbalclub niet wist, was dat de Nederlandse Marokkaan in de criminaliteit verzeild was geraakt. Half februari moest hij voor de raadkamer in Turnhout verschijnen. Volgens Het Laatste Nieuws is de speler aan vijf overvallen te linken, waaronder eentje bij een tankstation, een supermarkt en een casino. 
Nadat de Enschedeër al op jonge leeftijd bij Twente was weggestuurd, probeerde de middenvelder tevergeefs carrière te maken bij Turnhout, RC Genk, Leuven, Anderlecht, Crystal Palace en AS Roma voordat hij uiteindelijk bij Westerlo aanklopte. Daar liep het buiten de lijnen mis.   

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.