nieuws

Actiegroepen tegen laagvliegroutes Lelystad Airport maken één vuist

Lelystad Airport
Lelystad Airport © RTV Oost / Ties van der Heide
Vijftien actiegroepen uit vijf provincies die strijden tegen de laagvliegroutes van vakantievliegveld Lelystad gaan samenwerken. Onder de naam Samenwerkende Actiegroepen Tegen Laagvliegroutes (SATL) zullen zij voortaan zoveel mogelijk als een blok optreden.
Het besluit tot eendrachtige samenwerking is genomen na het besluit van minister Van Nieuwenhuizen om de opening van Lelystad Airport met 'slechts' een jaar uit te stellen.
In een gezamenlijke verklaring verwoorden de 15 lokale en regionale actiegroepen uit Overijssel,  Gelderland, Friesland, Drenthe en Noord-Holland het gemeenschappelijke doel: Lelystad Airport mag pas open als alle laagvliegroutes van tafel zijn en er daadwerkelijk acceptabele, veilige en hinderarme routes zijn ontwikkeld voor het vliegverkeer van en tot aan de start- en landingsbaan. Mens, gezondheid en leefmilieu verdienen de hoogste prioriteit.
Het koepelverband SATL is in het leven geroepen om doelen en belangen af te stemmen, om kennis en ideeën uit te wisselen en om een groter blok te vormen. De actiegroepen vergaderen maandelijks. Ook Stichting Hoog Overijssel, Hoog over Zwolle, Vereniging Dorpsbelangen Wilsum, Wijkstichting Stadshagen Totaal en Wijkvereniging Berkum maken deel uit van dat overleg. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.