nieuws

LokaalHengelo niet zonder slag of stoot akkoord met sluiting basisscholen

Leeg klaslokaal
Leeg klaslokaal © iStock / DGLimages
De partij LokaalHengelo legt zich niet zomaar neer bij het het voornemen om de openbare basisscholen Timp en Drienermarke in Hengelo te sluiten.
Fractievoorzitter Leo Janssen van LokaalHengelo vindt dat de gemeenteraad er nog over moet spreken en wil zo mogelijk een extra raadsvergadering inlassen.
In gemeente Hengelo is de laatste jaren sprake van een toenemende leegstand van schoolklassen. In de schoolgebouwen zou pas weer sprake zijn van een adequate bezetting als drie scholen opgeheven zouden worden. De Timp en Drienermarke zouden voor sluiting in aanmerking komen gezien het tekortschietende leerlingenaantal. 

Vraagtekens

Ouders van kinderen van de betreffende scholen zijn afgelopen vrijdag geïnformeerd en zetten vraagtekens bij de gang van zaken, aldus Janssen. "We begrijpen de opmerkingen en zorgen van ouders. In wijken die nog steeds volop in ontwikkeling zijn en waar veel gezinnen met jonge kinderen wonen zijn scholen belangrijke voorzieningen."
De sluiting van de basisscholen is volgens LokaalHengelo niet alleen een zaak van het onderwijs. Ook de gemeenteraad heeft een rol. Janssen: "De gemeenteraad heeft vanuit de grondwet een zorgplicht als het gaat om het openbaar onderwijs en moet bovendien vanuit de wet op het primair onderwijs instemming verlenen voor de opheffing van de betreffende basisscholen. Dat gaat LokaalHengelo niet zomaar doen."
LokaalHengelo wil van het college horen of er nog alternatieven voor de opheffing van de scholen zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.