nieuws

Politiek debat saai? Niet als je er bier, muziek en cabaret bij serveert

De Deventer kroegbaas Fonz Scheepstra was helemaal klaar met alle saaie politiek debatten rondom verkiezingen. In zijn kroeg gaat het er anders aan toe. Hij schenkt bier, laat een bandje opdraven en een cabaretier houdt de stemming erin.
Dinsdagavond was het tweede debat in een serie van drie. Deze keer rondom de thema’s cultuur en economie. De kroeg zit opnieuw vol en de drank vloeit rijkelijk. Zwevende kiezers luisteren hoe de kandidaten van lokale Deventer fracties met elkaar in debat gaan over gratis parkeren, de toekomst van het speelgoedmuseum en natuurlijk het debacle rondom filmtheater De Viking.

Potentiële stemmers

Fonz geniet ervan, al vindt hij wel dat de kandidaat raadsleden nog wel een beetje meer hun best mogen doen om hem naar de stembus te krijgen. “Een hele groep mensen symboliseer ik eigenlijk die niet stemmen, maar wel betrokken zijn bij de stad. Het probleem is dat de meeste politici teveel met zichzelf bezig zijn en te weinig met potentiële stemmers.”
Volgende week dinsdag is het finale lijsttrekkersdebat in de kroeg van Fonz. “En de dag daarop moet blijken of ik naar het stembusje ga.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.