nieuws

Enschedese politiek in gesprek over kunst en cultuur

Poltitiek kunstgesprek op 17 maart in Concordia
Poltitiek kunstgesprek op 17 maart in Concordia © Concordia
Lokale politici gaan aankomende zaterdag in gesprek over kunst en cultuur. Over één ding zijn alle partijen het eens: het is klaar met de bezuinigingen.
Aan het gesprek doet onder andere Vic van Dijk (D66) mee die aangeeft dat kunst en cultuur voor Enschede ontzettend belangrijk is. "Er is, uit noodzaak, heel veel bezuinigd en dat willen wij niet meer", zegt Van Dijk. Hij en zijn partij benadrukken dat er vroeg kennis gemaakt moet worden met cultuur: "Zij zijn het toekomstige publiek", legt hij uit.
Enes Sariakce van DENK kan zich hierin vinden: "Wij zijn aanwezig omdat wij het belangrijk vinden dat er geïnvesteerd wordt in onze cultuur.
Wij steunen de cultuursector door subsidieverlenging. Om zo ook cultuur te creëren die een afspiegeling vormt van de diversiteit in onze gemeente. Kinderen moeten zich daarbij vroegtijdig, cultureel kunnen ontplooien".

"Er is genoeg bezuinigd"

Cultuur is belangrijk, vinden alle gesproken partijen. De economische waarde is voor veel raadsleden een reden.
Anita Stempel van GroenLinks legt uit: "Een breed en aansprekend cultuuraanbod maakt Enschede een aantrekkelijk stad om te wonen en verhoogt de kans dat studenten die hier zijn opgeleid, ook na hun studie in Enschede blijven wonen".
VVD raadslid Rachel Denneboom noemt hetzelfde punt belangrijk: "Ik kreeg een uitnodiging en dacht meteen: ja! Cultuur maakt ons als stad aantrekkelijk.
Er is genoeg bezuinigd, ik gun de hele creatieve sector meer lucht. Ze kunnen zich dan meer op de inhoud focussen". 

Insteek

De invalshoek van het lunchgesprek is het belang van kunst en cultuur voor de stad en wijde omtrek. De middag wordt georganiseerd door Concordia en informatie platform Kunst Non Stop (KNS) en geleid door directeur Willem Jaap Zwart en Annelien Dam (KNS).

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.