Kinderen planten 900 bomen voor een klein bos in Deventer

Negenhonderd bomen planten op een veldje zo groot als een tennisveld. Tientallen kinderen uit Deventer waren vandaag druk met de aanleg van een heel klein bos in het Gooikerspark.

Toepasselijker kon het niet. Een klein bos, ook wel Tiny Forest, aanleggen op Nationale Boomfeestdag. "Wij hebben de dag omgedoopt tot Bosfeestdag, want dat is wat we hier aanleggen. Een klein bos", vertelt Maike Nelissen van de Ulebelt.

"De kinderen doen het fantastisch. Er zijn er heel wat die nog nooit een boom hebben geplant en het feit dat ze nu bijdragen aan een echt bos is natuurlijk heel erg bijzonder."

Klein maar fijn

De bossen op kleine schaal zijn een initiatief van natuureducatievereniging IVN. Maartje Langeslag van IVN Overijssel vertelt dat dit het achtste kleine bos is dat wordt aangelegd in Nederland en het tweede in Overijssel.

"De Tiny Forests worden geplant in steden, zodat mensen ook daar kunnen beleven hoe gezond, belangrijk en fijn het is om natuur dichtbij je te hebben."

Toekomst

"Het plan is om de komende drie jaar honderd van dit soort kleine bossen te realiseren in Nederland", vertelt Langeslag. "Als de bossen volgroeid zijn, worden er basisschoollessen gegeven. Buurtbewoners kunnen er een boekje lezen, genieten van de natuur en elkaar ontmoeten."

Meer over dit onderwerp:
Tiny Forest Groen boomfeestdag Deventer Nieuws
Deel dit artikel: