nieuws

Spannende tijden voor pluimveesector in de regio: wordt de ophokplicht verlengd?

Overijsselse pluimveebedrijven beleven spannende tijden. Wordt de ophokplicht verlengd nu er bij een eendenbedrijf in Kamperveen vogelgriep is geconstateerd.
Na de vorige uitbraak van vogelgriep is er tot dertig maart een ophokplicht van kracht. Maar de kans bestaat dat die wordt verlengd nu er bij een eendenbedrijf in Kamperveen voor de derde keer het vogelvirus is ontdekt. 

Schade

Bij pluimveebedrijf De Slothoeve in Bergentheim volgen ze het nieuws op de voet. Het bedrijf heeft zo'n 33.000 vrije uitloopkippen die al sinds december binnen zitten. Als de ophokplicht wordt verlengd mogen de eieren niet meer als vrije uitloop worden verkocht, een strop van enkele duizenden euro's per week. Het verlengen van de ophokplicht betekent een afwaardering van vrije-uitloopeieren vanwege de zestien wekentermijn.

Ophokplicht

Voor Hendrieëtte Bouma geen slapeloze nachten, de eigenaresse van De Slothoeve heeft in de dertig jaar dat het bedrijf bestaat al vaker meegemaakt dat de kippen binnen moesten blijven vanwege vogelgriep. "Ophokplicht is vervelend, maar het hele bedrijf ruimen lijkt me vele malen erger. Wij hebben gelukkig nooit te maken gehad met een virusuitbraak."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.