nieuws

Van barjuffrouw Hanna tot schooljuffrouw Ank

Ilse Warringa en Laus Steenbeeke
Ilse Warringa en Laus Steenbeeke © RTV Oost
Ilse Warringa, het kan bijna niet anders of je hebt haar de afgelopen tijd vaak op de televisie voorbij zien komen. Na het succes van ‘De Luizenmoeder’ is het de hoogste tijd om de comedyserie ‘Groote Markt 30’ bij RTV Oost te herhalen. Een serie die volgens Ilse aan de basis stond van de Luizenmoeder.
Vanaf 24 maart kun je elke zaterdag genieten van Ilse in haar rol als barjuffrouw Hanna.

Aflevering 1

‘De Groote Markt 30’ speelt zich af in een Overijsselse kroeg en volgt eigenaar Geert Grotestroek (Laus Steenbeeke). Geert houdt het liefst alles in de ooit zo bekende wielrennerskroeg zoals het vroeger was, maar probeert met de tijd mee te gaan. Dit alles onder de bezielende leiding van barjuffrouw Hanna (Ilse Warringa) die de perfecte vrouw voor hem is maar daar heeft Geert voorlopig even geen tijd voor. Het runnen van het café gaat namelijk niet vanzelf. Er komen weinig klanten behalve de stamgasten Wilco (Jan Riesewijk) en Wesley (Jeffrey Spalburg).

Oorsprong de Luizenmoeder bij de Groote Markt 30

De Luizenmoeder schreef Ilse in een hoekje in haar keuken in Amsterdam. Een jaar lang deed ze niets anders dan dat. Ze dankt het succes van De Luizenmoeder aan de RTV Oost-serie ‘De Groote Markt 30’. "Ik denk dat je echt kunt stellen dat het succes van De Luizenmoeder bij De Groote Markt 30 begonnen is.  Daar hebben regisseur Jan Albert de Weerd en ik elkaar ontmoet. In die tijd zaten mijn kinderen nog op de basisschool, genoeg inspiratie dus. Samen bedachten en maakten we De Luizenmoeder.”
De eerste uitzending is aanstaande zaterdag op 24 maart 2018 17.25 uur met daarna elk uur een herhaling.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.