nieuws

Vierde autobrand in Deventer binnen een week: opnieuw twee auto's in brand

Een bestelbus en auto stonden vannacht in Deventer in brand. Het aantal autobranden in Deventer binnen een week tijd staat daardoor op vier.
Beide voertuigen stonden afgelopen nacht geparkeerd aan de Veldhommel in de wijk Het Oostrik. Volgens de brandweer is het niet aannemelijk dat het vuur is overgeslagen, vermoedelijk zijn de wagens afzonderlijk aangestoken.
De politie sluit brandstichting niet uit en heeft de omgeving afgezet. In de loop van de ochtend worden de branden onderzocht.
Opmerkelijk is dat het verwoeste busje van een brandpreventiebedrijf is.

Aanmaakblokjes

Vorige week werd een auto in de wijk De Hoven in brand gestoken. De aanmaakblokjes lagen toen zelfs nog naast de auto. De volgende nacht ging een auto in de wijk Keizerslanden in vlammen op.
Veel auto's zijn de laatste jaren in Deventer in vlammen opgegaan. De autobranden woedden destijds vooral in de wijken Voorstad, Keizerslanden en Borgelen.

Gesprekken

De politie heeft zogenoemde 'stopgesprekken' gevoerd met verdachten. De verdachten werd hiermee duidelijk gemaakt dat zij in beeld waren bij de politie. Na deze gesprekken bleef het betreft autobranden rustig in Deventer. Er is nooit iemand gepakt voor de branden.

Verband

Het is niet duidelijk of er een verband is tussen de autobranden van de afgelopen week. De locaties van de branden liggen ver uit elkaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.