nieuws

Verdachte in Zwolse oplichtingszaak kon geen vrij krijgen, rechtszaak uitgesteld

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle © RTV Oost / Rogier van den Berg
De strafzaak tegen een van oplichting verdachte Zwollenaar ging vanmorgen niet door, omdat de man geen vrij kon krijgen van zijn werk. Dit tot grote woede van zijn slachtoffers. Zij namen namelijk wel een dag vrij en maakten kosten om de zaak bij te wonen.
De rechtbank in Zwolle heeft bepaald dat de politie de 42-jarige verdachte voor volgende zitting thuis ophaalt, zodat de zaak niet weer vertraging oploopt. De volgende zitting staat voor juni gepland.

14 huiseigenaren belazerd

De man zou in 2015 zeker veertien huiseigenaren in Zwolle hebben belazerd met vooruitbetalingen van klussen aan het huis. Hij maakte namens een niet meer bestaand klusbedrijf afspraken om klussen te doen, maar nadat hij een voorschot betaald kreeg liet hij niets meer van zich horen.
Het is niet de eerste keer dat de Zwollenaar in aanraking komt met justitie. Het Openbaar Ministerie ontving vaker aangiften, maar seponeerde vijf keer een zaak. Van de vier eerdere keren dat de man vanwege oplichting voor de rechter stond, werd hij drie keer vrijgesproken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.