nieuws

Jan Bakker verwacht geen veranderingen in Rijssen-Holten na 21 maart: "En dat is ook niet nodig"

Volgende week woensdag zijn er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen 25 zetels te verdelen in de gemeente Rijssen-Holten. Volgens gemeentekenner Jan Bakker gaat die verdeling er niet heel anders uitzien ten opzichte van de afgelopen vier jaar. "En dat is ook niet nodig. Er is een goede oppositie en dat geeft het gemeentebestuur de ruimte. Regeren is vooruitzien en wat dat betreft is vier jaar bijna niks."
"Het gaat economisch goed met de gemeente." De gemeente is verkozen tot meest MKB-vriendelijke gemeente van Nederland. Bakker zit zelf, als directeur van BDC Ingenieurs en Architecten in Rijssen en oud-voorzitter Kring Werkgevers Rijssen, middenin het ondernemersleven en is positief over hoe de gemeente in contact staat met haar ondernemers. "Het gemeentebestuur en de raad hebben nauw contact met de ondernemers. De ondernemers zijn deelgenoot van de besluitvorming in de gemeente."  

Koopzondag of zondagsrust

Op het gebied van besluitvorming is er één punt van discussie wat de ondernemers en inwoners van Rijssen-Holten bezighoudt: de zondagopenstelling. Inwoners van Rijssen vinden de koopzondag vanuit hun geloofsovertuiging geen goed idee. De Holtenaren denken daarentegen heel anders over koopzondagen. Het verschil van mening tussen Rijssen en Holten is volgens Bakker één van de factoren die meespelen wat betreft het besluit over de zondagopenstelling. "Afgezien van de principes hebben we gevochten om van zes naar vijf werkdagen te gaan, en nu willen we opeens van vijf naar zeven werkdagen, dat lijkt me geen goed idee."

Agenda van Twente

Rijssen-Holten heeft zich onlangs teruggetrokken uit de Agenda van Twente. De gemeente zou financieel meer moeten inleggen en zeggenschap verliezen over hoe het geld van de Agenda voor Twente gebruikt wordt. Vooral dat laatste zat de gemeente niet lekker. "Ik denk dat ze wel een punt hebben. We willen best ergens geld in stoppen maar dan willen we ook weten waar we naartoe werken." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.