nieuws

Jongeren uit Wierden: "Het ontbreekt hier aan uitgaansgelegenheden"

Studenten Journalistiek van Hogeschool Windesheim in Zwolle duiken voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen in de onderwerpen die in de gemeenten van Overijssel spelen. Vandaag nemen de studenten het uitgaansleven van Wierden onder de loep.
Jongeren uit Wierden zijn ontevreden over de uitgaansgelegenheden in hun woonplaats. Er is behoefte aan meer variatie en meer aanbod voor een jongere leeftijdscategorie. De huidige kroegen en cafés zijn met name gericht op 25-plussers. Hierdoor wijken jongeren uit Wierden vaak uit naar Rijssen in Almelo. "Ik zou het mooi vinden als ze meer investeren in clubs in Wierden zelf, omdat het dan dichterbij huis is," zegt de 19-jarige Jord Pierik. 

Voldoende aanbod

Volgens burgemeester Henk Robben zijn er geen plannen om dit te veranderen. "We hebben het in de gemeenteraad wel regelmatig over het vasthouden van jongeren in de gemeente, maar daarbij komt de bouw van een grote discotheek niet echt langs." Het gaat bij deze vergaderingen meer om het zoeken van huisvesting voor jongeren, dan om de uitgaansgelegenheden. Robben is van mening dat er rondom Wierden voldoende aanbod is.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.