nieuws

Tukkers tuk op tulpen: Denekamper ‘tulpen-express’ in actie voor kindertehuis Ghana

Tukkers blijken tuk op tulpen. Een delegatie van 27 Twentenaren vertrekt komende zondag per bus naar Hillegom om daar tulpen steken voor een kindertehuis in Ghana. “Als een echte tulpen-express.”
Inge Oude Nijeweme uit Denekamp zet zich al vier jaar in voor het kindertehuis Hannukkah, in de stad Sunyani, zo’n vierhonderd kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Accra.

Hart en ziel

De medewerkers hier zetten zich volgens de Denekampse met hart en ziel in voor ‘hun’ kinderen. Sinds de opening in 2006 wonen hier zo’n veertig kinderen in de leeftijd van nul tot zeventien jaar.

Inge Oude Nijeweme heeft nu een in het oog springende ‘tulpen-luchtbrug’ op touw gezet. “We hebben alle medewerking gekregen van een bollenkweker in Hillegom. Voor hun bedrijf zijn alleen de bollen interessant, de tulpen doen ze niets mee. Die mogen wij nu plukken voor het goede doel.”
Deze tulpen worden vervolgens verkocht in Twente. “Drie euro voor een bosje van twintig stuks. Al dit geld gaat naar het kindertehuis.”

Stormloop

Tot haar aangename verrassing liep het vervolgens storm. Na een oproep meldden zich 27 vrijwilligers. “Daarmee stappen we zondag in een bus om de tulpen op te gaan halen. Als een echte tulpen-express.”

Dat wordt nog een hele klus beseft ze, want Tukkers blijken tuk op tulpen. “We hebben nu al ruim duizend bossen in bestelling. En aangezien we alles uit de kast willen halen voor het goede doel, mogen de mensen tot het laatste moment hun bestellingen bij ons plaatsen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.