nieuws

Ultimatum bonden aan Arriva en Keolis loopt vanmiddag af: acties dreigen

Een trein van Keolis
Een trein van Keolis © Keolis
Het ultimatum dat VVMC, de vakbond voor rijdend personeel, gesteld heeft aan vervoerders Keolis en Arriva loopt vanmiddag om 12.00 uur af. Als de werkgevers geen gehoor geven aan de eisen van de vakbond dreigen acties.
Een van de knelpunten in de onderhandelingen tussen de vakbond en de werkgeversvereniging VWMO is het verschil in beloning tussen machinisten van Arriva en Keolis. De vakbond wil dat dit verschil binnen vijf jaar wordt rechtgetrokken maar de werkgeversvereniging geeft vooralsnog geen gehoor aan die eis. 
Maar de VVMC is op meer punten ontevreden, schrijft vakbondsleider Wim Eilert aan de leden van de VVMC. "Ten aanzien van de overige voorstellen zoals gedaan in onze voorstellenbrief , waaronder de loonparagraaf, moeten we helaas ook constateren dat we ver uit elkaar liggen. Al met al kunnen we spreken van een teleurstellend proces dat heeft geleid tot grote ontevredenheid bij onze achterban."
De VVMC wil dat er alsnog concreet wordt ingegaan op de voorstellen zoals de bond die heeft gedaan in de voorstellenbrief voor een nieuwe cao. 
"Als wij voor vanmiddag 12.00 uur geen schriftelijke reactie hebben ontvangen van de VWMO, waaruit blijkt dat men alsnog onze voorstellen honoreert, moet rekening worden gehouden met door ons uit te roepen en te organiseren acties."
De vakbond sluit daarbij geen enkele actievorm uit. Stakingen lijken dus op de loer te liggen. En daar gaan treinreizigers in Overijssel ook last van krijgen, aangezien Keolis en Arriva op verschillende trajecten in Overijssel rijden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.