nieuws

Duitser Frank Wormuth nieuwe trainer Heracles Almelo

Frank Wormuth wordt de nieuwe trainer van Heracles Almelo. De 57-jarige Duitser tekent in Almelo een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.
Wormuth is op dit moment hoofd van de trainersopleiding in Duitsland en was tot 2016 coach van Duitsland onder 20. Daarvoor werkte hij als trainer op lagere niveaus bij VfR Aalen, Union Berlin, SSV Reutlingen en SC Pullendorf en als assistent van Joachim Löw bij het Turkse Fenerbahçe. Als speler kwam de verdediger uit voor Offenburger FV, SC Freiburg, Hertha BSC en Freiburger FC.

Vernieuwer

Heracles heeft de verrassende keuze voor Wormuth gemaakt, omdat de Duitser indruk heeft gemaakt als vernieuwer. "Hij heeft tien jaar lang de trainers in Duitsland opgeleid en is op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen. Wij denken dat hij enorm veel kennis en kunde met zich meebrengt", zegt technisch manager Mark-Jan Fledderus.
Fledderus heeft uitgebreid onderzoek gedaan tijdens de zoektocht naar een nieuwe trainer. Vier coaches zijn uitgenodigd voor een gesprek. De Duitse achtergrond van Wormuth was een belangrijke pré: "In Duitsland wordt momenteel natuurlijk heel modern en dynamisch voetbal gespeeld. Wij denken dat dat aantrekkelijk is voor het publiek en dat is één van onze doelstellingen, we willen het stadion volspelen. Wij denken dat dat met Frank Wormuth kan."

Opvolger Stegeman

Wormuth wordt in Almelo de opvolger van John Stegeman, die vier seizoenen hoofdtrainer is geweest en komende zomer Heracles verruilt voor Go Ahead Eagles.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.