nieuws

Arriva zet derde trein in tegen treinuitval lijn Almelo-Hardenberg

Er komt een derde trein beschikbaar voor de lijn Almelo-Hardenberg
Er komt een derde trein beschikbaar voor de lijn Almelo-Hardenberg © RTV Oost
Een derde trein moet de treinuitval op het traject Almelo-Hardenberg tegengaan. Vervoerder Arriva zet de derde trein vanaf april in op het traject.
De bijna regelmatige uitval van treinen is reizigersorganisatie ROCOV al langere tijd een doorn in het oog. Vorig jaar februari eiste ROCOV dat de provincie Overijssel haar verantwoordelijkheid zou moeten nemen, als vervoerder Arriva en ProRail blijven verzaken. 
Arriva denkt dat de beschikbaarheid van een derde trein de dienstregeling op de lijn betrouwbaarder maakt. Dat schrijft het bedrijf in haar eigen magazine 'Arriva'. De problemen op het traject zijn volgens Arriva te wijten aan de doortrekking van de lijn van Mariënberg naar Hardenberg. "Daardoor werd het bestaande materiaal intensiever gebruik en was er behoefte aan een derde trein."
De vloot van Arriva bestaat uit 147 treinen. Die rijden in de provincies Overijssel, Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen, Limburg en Zuid-Holland.
  • Stadler Flirt-treinen in Limburg op de trajecten Roermond-Maastricht (S2) en Maastricht-Heerlen (S4)
  • Alstom Coradia Lint-treinen in Limburg op de Maaslijn (S1 Nijmegen-Venlo-Roermond) en in Overijssel (Almelo-Hardenberg)
  • Stadler GTW DMU (diesel) Spurt-treinen in Friesland, Groningen, Gelderland en Limburg (Maaslijn*)
  • Stadler GTW EMU (elektrische) Spurt-treinen in Drenthe en Overijssel (Emmen-Zwolle), Zuid-Holland (Dordrecht-Geldermalsen)
  • Limburg (S3 Sittard-Heerlen-Kerkrade, S2 Roermond-Maastricht en S4 Maastricht-Heerlen
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.