nieuws

Dalfsen houdt vijf miljoen euro over aan exploitatie grond

Gemeentehuis Dalfsen
Gemeentehuis Dalfsen © Christiaan Hovestad / Gemeente Dalfsen
De exploitatie van grond heeft de gemeente Dalfsen vorig jaar bijna vijf miljoen euro opgeleverd. Dat blijkt uit de tussentijdse resultaten van de Meerjaren Prognose Grondexploitaties 2018. In 2017 is een tussentijdse winst van 4,7 miljoen euro gerealiseerd.
Deze tussentijdse winst heeft de gemeente vooral te danken aan een aanpassing in de regels, waardoor winsten eerder genomen moeten worden. Wethouder Ruud van Leeuwen is blij met het resultaat. 
"Deze cijfers zijn positief voor de gemeente Dalfsen. Het geeft de nieuwe gemeenteraad ruime mogelijkheden voor toekomstige projecten in de komende vier jaren."

Positiviteit op woningmarkt

De marktomstandigheden voor de woningmarkt zijn in Dalfsen positief. In 2017 zijn er meer gronden uitgegeven dan verwacht. Wel is de periode tussen het tekenen van de verkoopakte en het passeren van de grond langer dan een paar jaar geleden. Dit komt doordat het rond krijgen van de financiering van kopers langer op zich laat wachten.
De interesse voor bedrijfslocaties in Dalfsen neemt volgens de gemeente ook toe. Er zijn meerdere intentieovereenkomsten gesloten voor grondafname in 2018.
De gemeenteraad behandelt de Meerjaren Prognose Grondexploitaties in april.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.