nieuws

Go Ahead Eagles neemt extra maatregelen in 'probleemvak' 19

Vuurwerk in vak 19
Vuurwerk in vak 19 © Pro Shots
De clubleiding van Go Ahead Eagles neemt vanaf de volgende thuiswedstrijd extra maatregelen in en rondom het 'probleemvak' 19 op de Leo Halle Tribune. Zo worden er geen losse kaarten meer verkocht voor het vak en is er een hek geplaatst tussen vak 19 en vak 20.
Alleen seizoenskaarthouders mogen vak 19 nog in. Bij betreding van het vak worden supporters extra gefouilleerd. Daarnaast blijven de onderste drie rijen van het vak voortaan leeg. Dit omdat er volgens de club regelmatig veel druk ontstaat onderin het vak.

Maatregelen gelden tot einde seizoen

De maatregelen zijn vanaf de wedstrijd tegen SC Telstar van morgen van kracht en gelden het hele seizoen. Na afloop van dit seizoen wordt bekeken op welke wijze in het seizoen 2018/2019 met het vak wordt omgegaan.
Sinds de verbouwing van de Leo Halle Tribune in 2015 hebben zich meerdere keren incidenten voorgedaan in vak 19, dat direct naast het uitvak zit. De club noemt het gooien van voorwerpen, het afsteken en gooien van vuurwerk en agressie richting medebezoekers en veiligheidspersoneel.

Maatregelen in samenspraak met politie en gemeente

De maatregelen zijn genomen in samenspraak met de gemeente en de politie. De club zegt te betreuren dat de maatregelen ook gevolgen hebben voor de vele goedwillende seizoenskaarthouders in vak 19, maar voelt zich genoodzaakt deze maatregelen te nemen.
Go Ahead Eagles wacht nog steeds op een oordeel van de aanklager betaald voetbal van de KNVB over de rellen na de wedstrijd tegen De Graafschap. Het vooronderzoek is inmiddels in gang gezet.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.