nieuws

Lucien Brinks: 'Juist door bij onszelf te blijven, zijn we al 90 jaar succesvol'

Geen economische crisis en geen innovatieve ideeën, dat is naar eigen zeggen waarom Koedijk Mode op dit moment met recht feest viert.
"We bestaan 90 jaar, ons pand is precies 400 jaar oud en we gaan nog steeds als een speer", aldus Lucien Brinks, eigenaar van de mannenmodezaak in Rijssen.

Bewust geen dameskleding

"Ooit zijn we naast mannenkleding ook dameskleding gaan verkopen maar de in- en verkoop van dameskleding vergt een andere bedrijfsstructuur. Zo heb je meer personeel nodig voor de inkoop aangezien de trends bij dames veel wisselen én vrouwen shoppen vaker dus zul je ook meer winkelpersoneel moeten hebben", zegt Brinks.

Ook geen webshop

En een webshop? Dat heeft het modehuis niet. "We hebben een onlineshop gehad, maar dat werkte niet", legt Brinks uit.
"Onze klanten komen, wanneer het weer veranderd, bij ons in de zaak. We willen advies op maat en gaan dan met een geheel nieuwe collectie weer naar huis. Mannen shoppen efficiënter."

Grootouders' concept

Eigenaresse Ingrid Brinks: "Het gaat goed en daar ben ik trots op. Mijn moeder helpt ook nog steeds in de zaak: zij doet alle herstelwerkzaamheden. Onze modewinkel draait nog steeds volgens het concept van mijn grootouders. Zij zijn deze winkel in 1928 gestart."
"We hebben inmiddels wel een aantal hippe merken toegevoegd maar het concept is hetzelfde en juist dat maakt dat onze winkel veel minder gevoelig is voor bijvoorbeeld een economische crisis."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.