nieuws

Supporters Go Ahead bezorgen lekkernijen bij De Graafschap: "Het moet geen traditie worden"

Supporters Go Ahead en De Graafschap met likeur uit Deventer
Supporters Go Ahead en De Graafschap met likeur uit Deventer © Hans Boesberg
Met taart en drank is een afvaardiging van de supportersvereniging van Go Ahead Eagles donderdag naar De Graafschap gereden. Daarmee wilden ze hun excuses aanbieden voor de rellen van 4 maart. "Een beetje haat en nijd mag er zijn, maar wel op het veld". 
"We wilden onze excuses aanbieden", zegt voorzitter Thea Norder van de supportersvereniging. "Het is die dag volledig uit de hand gelopen en we hebben gezocht naar een moment om hier taart aan te bieden."
Go Ahead Eagles verloor op 4 maart met 0-4 van De Graafschap. Tijdens dat duel werd er vuurwerk op het veld gegooid en na afloop werden spelers van De Graafschap op het veld aangevallen door aanhangers van Go Ahead Eagles.

Geen traditie

Twee jaar geleden gebeurde het omgekeerde in Doetinchem en werden spelers van Go Ahead Eagles aangevallen door supporters van De Graafschap. Dat was toen reden voor Hans Boesberg van de supportersvereniging van De Graafschap om in Deventer langs te gaan met taart. "Het moet natuurlijk geen traditie worden", zegt Thea Norder. 

"Volksclubs"

De keuzegebakjes zijn overigens goed ontvangen in Doetinchem. "De vorige keer wilden we dit gezeik ook niet, maar overkwam het ons ook. We zijn beide volksclubs en een beetje strijd mag er zijn, maar deze onzin willen we niet", zegt Hans Boesberg. 

Maatregelen

De clubleiding van Go Ahead Eagles nam eerder vandaag extra maatregelen in en rondom het 'probleemvak' 19 op de Leo Halle Tribune. Zo worden er geen losse kaarten meer verkocht voor het vak en is er een hek geplaatst tussen vak 19 en vak 20. De aanklager van de KNVB moet nog steeds een oordeel vellen over de gebeurtenissen van 4 maart. 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.