Deventer beweegmakelaar helpt mensen om meer en beter te bewegen

Als de huisarts of fysiotherapeut zegt dat je meer moet bewegen, plaatst dat veel mensen voor vraagtekens. Hoe dan? Waar? En wat is goed?

Voor het antwoord op die vragen is vanaf nu de Deventer beweegmakelaar. Het gaat om twee dames die op aangeven van de fysiotherapeut of huisarts op zoek gaan naar een beweegactiviteit die aansluit bij de mogelijkheden en wensen van bijvoorbeeld iemand met een chronische aandoening.

Waar begin je?

Marit Martens, één van de beweegmakelaars: "In beweging komen is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Mensen weten vaak wel dat ze meer moeten bewegen, maar waar begin je? Wij kennen het sport- en beweegaanbod in Deventer en omgeving, zodat mensen eenvoudig iets kunnen vinden dat past bij hun eigen levensstijl."

Bij het initiatief zijn het Deventer Ziekenhuis, het Deventer Sportbedrijf, de gemeente Deventer, de provincie Overijssel, Salland Verzekeringen en huisartsen in Deventer en directe omgeving betrokken. Het initiatief moet uiteindelijk de gezondheid van de Deventenaar verbeteren en zorgkosten terugdringen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: