nieuws

Piet Jansen geeft zijn Hellendoorn een 9: "Ik heb weinig te wensen. Ik ben een blije inwoner"

Volgende week woensdag mogen inwoners van de gemeente Hellendoorn naar de stembus. Vier jaar geleden zorgden de gemeenteraadsverkiezingen voor een uniek college van B en W in de gemeente met meerpartijen-wethouders. "Ik dacht, dit kan nooit goed gaan, dit houden ze nog geen jaar vol", zegt voormalig gedeputeerde en voorzitter Overijsselse Ombudsman Piet Jansen uit Nijverdal.
Tegen de verwachtingen van Jansen in beviel de constructie goed. "We zijn één van de weinige gemeenten waar geen wethouder is opgestapt."

Gelukkigste gemeente

Uit onderzoek van de Geluksatlas 2017 is gebleken dat Hellendoorn de gelukkigste gemeente is van Nederland. Daarnaast geven inwoners van de gemeente een 8 voor de leefbaarheid. Jansen heeft de gemeente zelf nog hoger zitten, hij geeft een 9. "Ik heb weinig te wensen. Ik ben een blije inwoner." 

Kritiek

"Maar dat betekent niet dat er nooit wat verkeerd gaat in onze gemeente en dat er nooit kritiek is." Jansen doelt bijvoorbeeld op de discussie rondom het plaatsen van windmolens. 'Geen windturbines in Nijverdal' verzette zich destijds tegen de plannen. "De windmolens waren wel erg hoog en zouden dan erg bepalend zijn voor Nijverdal en omgeving." Er werd een streep gezet door de eerste plannen voor het plaatsen van windmolens, maar later werd onderzoek gedaan of ze er toch nog kunnen komen. "De plannen gingen niet door, maar er komt geen duidelijk alternatief op tafel. Als je het één niet wil, moet je voor iets anders kiezen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.