nieuws

Noodkreet jeugd Haarle over gebrek aan woningen

Het is een problematiek die in meer plattelandsgemeenten speelt; kleine kernen hebben onvoldoende woningen voor de eigen jeugd. Vanuit Haarle is er een brandbrief gestuurd naar de politiek.
In Haarle zijn er zo'n 25 twintigers die in het eigen dorp geen woning kunnen vinden of betalen. Sanne Rensen is één van hen. "De woningen die wel te koop komen, zijn ver boven ons budget." Een koophuis dat ze wel konden betalen, was onlangs binnen 'no time' verkocht. "Gelukkig wel aan een inwoner van Haarle", zegt Sanne.

Lastig probleem

Samen met andere starters op de woningmarkt hebben ze de politiek in Hellendoorn gevraagd om haast te maken met de bouw van meer woningen. "Het is een lastig probleem", erkent wethouder Thomas Walder. "Haarle is een leuk klein dorp, omringd door een fraaie es, industrieterrein en sportvelden. De mogelijkheden zijn beperkt." 

Inbreiding

De gemeente en de woningzoekenden in Haarle brengen nu samen de locaties in kaart waar nog wel gebouwd kan worden. De voorkeur van beide partijen gaat uit naar inbreidingslocaties, maar als dat niet lukt moet Haarle volgens Sanne Rensen kunnen uitbreiden. "Ondanks dat het lastig is, denk ik dat het gaat lukken", besluit wethouder Walder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.