nieuws

Herinrichting IJsbaan Twente noodzakelijk om aan aanvragen curling te kunnen voldoen

Sinds januari kan de IJsbaan Twente de vraag naar curlingclinics nauwelijks aan. Herinrichting van de binnenbaan is nodig om de aanvragen positief te kunnen beantwoorden.
'Dit is geen hype, dit is blijvend. Feit blijft wel dat curlen, evenals schaatsen, een seizoenssport is', aldus Maurice Nieland van de IJsbaan Twente.

Populairder dan ooit

Sinds januari is de vraag naar curlingclinics enorm toegenomen bij de ijsbaan die in Enschede gevestigd is. 'De toename van de populariteit van curling is te verklaren. Zo is er ons nationale team dat momenteel uitermate goed presteert, is er de curling-quiz op de nationale televisie, gepresenteerd door Frans Bauer én onlangs werd er in Vriezenveen het eerste NK curlen gehouden. Je merkt dat de sport meer aandacht krijgt in de media en dus worden mensen er bekend mee', aldus Nieland.

Herinrichting ijsbaan

De IJsbaan Twente is op dit moment druk doende om de binnenbaan opnieuw in te richten, zodat er ruimte wordt gecreëerd voor een extra curlingbaan. 'We hebben op onze binnenbaan vaste huurders. De kunstschaatsers, de ijshockeyers en ga zo maar door. Daar komt nu het curlen bij. Momenteel is het passen en meten en hebben we ruimtetekort', aldus Nieland.

Vacature

Ook is de IJsbaan Twente op zoek naar curlinginstructeurs. 'Al geruime tijd mag ik hier in Enschede curlingclinics geven. Het is ontzettend leuk om te doen, de mensen zijn leergierig en enthousiast. De laatste weken neemt de vraag enorm toe. Het moet wel leuk blijven dus hopelijk komen er een aantal curlinginstructeurs bij', aldus een lachende Truus van den Broek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.