nieuws

PEC Zwolle mikt als 'angstgegner' van Feyenoord op ommekeer

PEC Zwolle wil zondag een einde maken aan de neerwaartse spiraal in de eredivisie. De thuiswedstrijd tegen Feyenoord lijkt daarvoor de ideale gelegenheid: sinds de terugkeer in de eredivisie heeft PEC Zwolle vrijwel alle thuiswedstrijden tegen Feyenoord gewonnen. Alleen vorig seizoen, in het kampioensjaar van Feyenoord, pakte de ploeg uit Rotterdam een puntje.
De Zwollenaren moeten het wel doen zonder de geschorste Bram van Polen. Verder zijn Dirk Marcellis en Stef Nijland nog geblesseerd. Kingsley Ehizibue keert weer terug na een schorsing. Ruben Ligeon neemt naar alle waarschijnlijkheid de positie van Van Polen over.

Groepsgesprek
PEC Zwolle is na de winterstop in een vrije val beland; alleen Roda JC en FC Twente hebben minder punten gepakt in 2018. Het dieptepunt aan Zwolse zijde was de eerste helft van de wedstrijd tegen FC Groningen van afgelopen weekend. Het was reden voor trainer John van 't Schip om de vrije maandag te schrappen en een groepsgesprek te houden. Daarin werden alle neuzen weer in dezelfde richting gezet.
"We zitten in een mindere periode, dus we willen weer vertrouwen kweken en dat spraken we ook uit naar elkaar", zegt assistent Dwight Lodeweges, die deze week definitief is aangesteld als assistent van bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. "Er waren ook kritische noten, zo gaat dat een beetje. Deze week op de trainingen hebben we alweer veel positieve energie gezien, dus dat was oké."

"Kneiterhard werken"
Volgens Lodeweges heeft PEC Zwolle in Groningen na rust laten zien hoe het hoort: "We willen dat ze spelen zoals in de tweede helft: met passie, vuur, energie, maar ook met durf en lef. Gewoon kneiterhard werken. Op het moment dat je moe bent zit je nog maar op 60 procent en als je echt heel moe bent zit je op 80 procent.  Je kunt altijd verder. Wij dragen ze wel van het veld als ze niet meer kunnen. Zo moet het zijn."
Het duel met Feyenoord begint zondag om 16.45 uur en is live te volgen via Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.