nieuws

Vijftig jaar budovereniging in Oldenzaal, dankzij voorzitter Gerrit Eissink

Budovereniging Hantei uit Oldenzaal viert dit jaar het vijftigjarig bestaan. Eén man maakte alles van dichtbij mee: de voorzitter, Gerrit Eissink. Hij begon de club vijftig jaar geleden, toen judo net populair begon te worden. Tien jaar later introduceerde hij taekwondo in Overijssel.
In 1968 richtte Gerrit Eissink de vereniging op en sindsdien is hij altijd nauw betrokken geweest bij elke ontwikkeling. Hantei en Gerrit Eissink, het zijn eigenlijk synoniemen. Vijftig jaar lang zat hij in het bestuur, sinds kort is hij voorzitter.

Samenwerking

Gerrit Eissink benadrukt dat hij het altijd sámen met anderen heeft gedaan: "Je doet het toch samen met het bestuur, met commissies en heel veel vrijwilligers. Je houdt nou eenmaal van de sport, dus dan neem je initiatieven en ontwikkel je dingen, maar altijd samen met anderen".
De vereniging is uitgegroeid tot een bloeiende club met 300 leden. De helft daarvan beoefent judo, de rest taekwondo, een minder bekende vechtsport. Zondag was in Oldenzaal het jaarlijkse Boeskooltoernooi, voor taekwondoka's van 6 tot 16 jaar.

Volop genieten

Eissink is voorlopig niet van plan te stoppen. Hij geniet nog volop van de sportende jeugd. "Als je ziet wat hier gebeurt op het toernooi, wat ze al kunnen, hoe ze bewegen, hoe lenig ze zijn, en hoe ze zich ontwikkelen, dat boeit me enorm. Daar ga ik nog wel even mee door".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.