nieuws

Verbeek voor cruciaal duel tegen Willem II: "Overtuiging dat we het tij kunnen keren"

Trainer Gertjan Verbeek heeft er nog vertrouwen in dat FC Twente de nacompetitie kan ontlopen. Dat zei hij vanmiddag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het cruciale duel tegen Willem II van morgen.
"Op het moment dat wij wedstrijden gaan spelen en de overtuiging ontbreekt, dan hebben we een nog groter probleem. Dat heb ik duidelijk aangegeven na het duel tegen Heracles. Dat ik vind dat die overtuiging er nog steeds is dat we het tij kunnen keren. Maar iedere keer kom je dichter bij het einde van de competitie, dan wordt de ranglijst opgemaakt en dan sta je daar waar je staat", aldus de oefenmeester.

Drie geblesseerden

Trainer Gertjan Verbeek kan morgen geen beroep doen op Haris Vuckic, Michaël Maria en Mounir El Hamdaoui. De drie spelers zijn geblesseerd en moeten het cruciale duel tegen Willem II van morgenavond aan zich voorbij laten gaan. Het is dan ook nog niet helemaal duidelijk met welke elf Twente gaat starten. 

Niet een beslissende wedstrijd

Als Twente verliest van Willem II lijkt het onmogelijk om de play-offs tegen degradatie nog te ontlopen: "Dat wordt sowieso lastig. Maar wij moeten sowieso winnen, of dat nou een laatste strohalm is om boven de streep te eindigen, wij moeten zorgen dat we van die onderste plaats wegblijven en dan moet je punten halen. Dit is daarin niet een beslissende wedstrijd. Het wordt pas onmogelijk als je in de laatste wedstrijd vier punten moet halen, dus in die zin moet je niets uitsluiten."

TV-optredens

Deze week werd duidelijk dat Verbeek en directeur Jan van Halst niet meer aanschuiven in tv-programma's om hun mening over andere clubs te geven. Dat gebeurde na kritiek van supporters. Dat was echter niet de directe reden volgens Verbeek: "Dat hebben we in onderling overleg besloten. Op de vraag of hij de kritiek van de supporters begreep is hij duidelijk: "Nee, daar begreep ik niks van."
Het duel tussen FC Twente en Willem II begint morgen om 18.30 uur en is te volgen via Radio Oost, de website en app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.