nieuws

Partijen halen nog één keer alles uit de kast vlak voor de raadsverkiezingen

Het was in heel Overijssel druk vandaag met politici. Over vier dagen zijn de gemeenteraadsverkiezingen, en dus trokken kandidaten massaal de straat op met hun boodschap. Ook landelijke en andere bekende partijgenoten hielpen een handje mee.
Voor de kandidaten die de laatste stemmen probeerden binnen te halen was het wel erg koud. Bij de campagne-outfit van de meeste partijen hoort gelukkig wel een warme sjaal.

Oplossingen zoeken

Gemeentebelang in Deventer koos ervoor vandaag bij mensen thuis op de koffie te gaan. Harry ten Have van Gemeentebelang Deventer wil zo graag van mensen zelf horen wat er moet gebeuren, en dan naar een oplossing zoeken.
Op die manier is er bijvoorbeeld een goede regeling gekomen voor mensen die in het buitengebied een bedrijf willen uitbreiden, zonder het landschap aan te tasten.

50PLUS in Hardenberg

In Hardenberg doet 50PLUS voor het eerst mee. Het is de enige gemeente in Overijssel waar de partij zich heeft ingeschreven. Vandaag had lijsttrekker Gijs Schuurman de Tweedekamerfractie en Statenfractie uitgenodigd voor een tour door Hardenberg. daarbij hoorde ook een uitgebreid bezoek aan het ziekenhuis.

Kopstukken

Het was veel lokale fracties gelukt een politiek zwaargewicht naar de provincie te halen. Zo was Europarlementarier Annie Schrijer-Pierik te gast bij het CDA in Hengelo. Minister van Onderwijs Arie Slob kwam naar de ChristenUnie in Hellendoorn en Twenterand. In Almelo schoof minister Cora van Nieuwenhuizen van infrastructuur aan bij een lunch met haar partijgenoten van de VVD.

Bloemenzaad in Steenwijk

GroenLinks Steenwijkerland deelde vandaag zakjes bloemenzaad uit in de binnenstad van Steenwijk. Met het gratis bloemenzaad vraagt de partij aandacht voor bijen, vlinders en insecten.
"Het is niet alleen code rood voor de wilde bijen in Nederland, maar ook voor de boerenstand waarmee wij willen samenwerken. Door het verdwijnen van de bijen wordt het bestuiven van bloemen, planten en bomen steeds minder," vertelt Ysbrand Visser van GroenLinks.
De actie is onderdeel van de verkiezingscampagne, maar de partij wil ook aandacht vragen voor het bijenprobleem. "Door de Omgevingswet die de Overheid in 2021 wil invoeren, wordt de ruimtelijke ordening van Nederland op gemeentelijk niveau bepaald", aldus Visser. "De gemeenteraden hebben dan veel voor het zeggen. Ze moeten dan ook de komende jaren genoeg ruimte en aandacht schenken aan de juiste onderwerpen. Anders komt ons ecosysteem en de biodiversiteit in groot gevaar."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.