nieuws

Energiebus Enschede trekt de wijk in, aftrap in Velve-Lindenhof

De Energiebus trekt de Enschedese wijken in. Vandaag staat de bus in Velve-Lindenhof om bewoners te adviseren over duurzamer leven en duurzame (lokale) energie.
De Energiebus is een initiatief van Coöperatie Enschede Energie, de gemeente en verschillende energiebedrijven. In de omgebouwde SRV-wagen kunnen belangstellenden informatie krijgen over zonnepanelen, omvormers en de inkoop van duurzame (lokale) energie. De bus doet dienst als gemeentelijk energieloket en zal de komende jaren op verschillende locaties in Enschede te zien zijn. 

Diverse partijen

Naast Enschede Energie zijn Duurzaam Thuis Twente en Reimarkt, Energie Coöperatie Buitengebied, Twentse energie groep, TONZON, Jaga en OM betrokken bij de Energiebus. De gemeente Enschede steunt het mobiele-energieloket financieël.

Geen stormloop

Het liep de eerste uren niet storm, slecht twee van de duizend uitgenodigde bewoners van Velve-Lindenhof bezochten de bus. Volgens Jeroen Jansen van Enschede Energie komt dat door het koude weer en is nog niet iedereen op de hoogte van het bestaan van de Energiebus.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.