nieuws

Gaat het roer om in Hellendoorn? "Wil je geen verandering, stem dan gerust op een ander"

In de hal van het gemeentehuis in Nijverdal schuilden de lokale politici van de gemeente Hellendoorn voor de regen. De hamvraag bij de laatste halte van de Verkiezingskaravaan: blijft het na 21 maart bij hetzelfde of gaat de raad drastisch op de schop?
Als het aan het CDA ligt gaat de raad op dezelfde voet verder. De christendemocraten zijn met 8 zetels de grootste en willen graag verder bouwen aan Hellendoorn. Met een opmerkelijk uitgangspunt: "We mikken op speciale huurwoningen voor maximaal vierhonderd euro per maand. We willen onze jongeren behouden."

Samenwerken in vertrouwen

D66 is tevreden over de samenwerking de afgelopen raadsperiode. Als één van de vijf coalitiepartijen mikken de progressieven op een hernieuwde 'samenwerking in vertrouwen'. "Daarnaast vinden we ook duurzaamheid erg belangrijk en taalonderwijs voor laaggeletterden."
PvdA (solidair, tolerant en sociaal) blijft zich ook de komende vier jaar vooral inzetten voor mensen met een kleine beurs. "We hopen zoveel mogelijk mensen aan vast werk te krijgen. En als dat even niet lukt ze dan in de gelegenheid te stellen om vrijwilligerswerk te mogen doen."
Zuinig omgaan met belastingcenten
Da's het devies van VVD. Daarnaast pleiten de liberalen voor een verruiming van de zondagsopenstelling. De fietsbrug over de N35 naar de Paarse Poort moet er niet komen, besluit lijsttrekker Winnie Mulder: "Weggegooid geld. Iets niet aanleggen is ook duurzaam."
De laatste coalitiepartner is de Christenunie. Eva Kerklaan, nummer vier op de kieslijst, roept echter op tot verandering. Ze ziet teveel '40+ raadsleden in de raad: "Jong en vernieuwing biedt een nieuw perspectief. Daarin moeten jongeren voorrang krijgen."

De grootste uitdager
Burgerbelang, Gemeentebelangen en HOP fuseren tot Lokaal Hellendoorn. Samen hebben ze nu negen zetels en vormen zij de grootste uitdager van de coalitie. En zij willen het dicht bij huis houden de komende vier jaar: "Lokaal doen wat lokaal kan, zodat wij minder afhankelijk zijn van de provincie en regio Twente."
Ook nieuwkomer Groenlinks wil het anders: "Vindt u Hellendoorn af en hoeft er niets te veranderen, stem dan wat anders." Mocht de Hellendoorner verandering willen dan kunnen ze terecht bij GroenLinks. Onder andere voor betaalbare woningen in alle kernen. "Dus niet alleen appartementen in het centrum van Nijverdal."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.