nieuws

Ministerie moet agrariërs Dinkelland meer duidelijkheid geven over afvoer water

Ministerie moet agrariërs Dinkelland meer duidelijkheid geven over afvoer water
Ministerie moet agrariërs Dinkelland meer duidelijkheid geven over afvoer water © Flickr Creative Commons / Edo Dijkgraaf
De Raad van State heeft vandaag een streep gezet door het plan voor natuurverbetering in Dinkelland. Het plan zou teveel onzekerheid bieden voor agrarische bedrijven in de omgeving.
Het gaat om de gebieden Agelerbroek, Voltherbroek en Achter de Voort. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij wil de waterstand in die gebieden hoog houden. De agrariërs willen de landbouwgrond juist droog houden en voeren overtollig water af. Het ministerie laat dat voorlopig nog toe.

Vergunning

Als uit onderzoek blijkt dat de natuurgebieden niet nat genoeg zijn, moeten de agrariërs misschien een vergunning aanvragen om sloten te graven en drainages aan te leggen. Zij kunnen alleen een vergunning krijgen als de beschermde natuur daar niet onder lijdt.
Volgens de Raad mag het ministerie de agrariërs hierover niet in onzekerheid houden. De agrariërs moeten van tevoren weten voor welke activiteiten een vergunning moet worden aangevraagd.

Het ministerie moet nu een betere regeling bedenken waardoor de agrariërs weten waar ze aan toe zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.