nieuws

Grote controle Almelo: Voertuigen in beslag genomen en tientallen boetes uitgeschreven

Grote controle Almelo: Voertuigen in beslag genomen en tientallen boetes uitgeschreven
Grote controle Almelo: Voertuigen in beslag genomen en tientallen boetes uitgeschreven © Hof van Twente fotografie
Tijdens een grote controleactie in Almelo zijn gisteren in totaal 21 auto's meegenomen. Ook zijn er boete's uitgeschreven voor rijden onder invloed van drank of drugs.
De controle werd gedaan door de politie, het RDW en de Belastingdienst. Tijdens de actie werden door de belastingdienst 21 voertuigen meegenomen vanwege openstaande bedragen van in totaal meer dan 160.000 euro. Vijftien achterstallige betalingen werden gelijk geïnd, in totaal was dit zo'n 25.000 euro.

Drugs
Ook zijn er meerdere bestuurders aangehouden voor rijden onder invloed. Zo kreeg een 47-jarige drankrijder een boete van 325 euro en is een 44-jarige positief getest op (meth)amfetamine.
Een 34-jarige Almeloër werd aangehouden omdat hij op een gestolen bromfiets met vals kentekenplaatje reed. Omdat de agenten vermoedden dat hij onder invloed van drugs was, moest hij een speekseltest doen. Hij weigerde, waardoor een bloedproef werd gevorderd. Hij bleek ook nog een boete open te hebben staan van bijna 500 euro.

Afvalzak met bierblikjes
Agenten hielden een 60-jarige Almeloër aan omdat hij een afvalzak met lege bierblikjes meezeulde op zijn snorfiets. De man blies 1,55 promille en kon gelijk zijn rijbewijs inleveren. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.