nieuws

PEC Zwolle Vrouwen in eerste duel play-offs om landstitel onderuit bij Ajax

Abby Holmes
Abby Holmes © PEC Zwolle Media
De voetbalsters van PEC Zwolle staan na het eerste duel in de play-offs om de landstitel nog met lege handen. Op bezoek bij Ajax Vrouwen werd er met 3-1 verloren.
De Zwolse dames moesten al snel in de achtervolging nadat Marjolijn van den Bighelaar de openingstreffer voor haar rekening nam. De jacht op de gelijkmaker werd echter niet ingezet en het waren de Amsterdammers die wederom het net vonden. Merel van Dongen verdubbelde de marge door een corner in één keer in het doel van Stephanie Bukovec te draaien, 2-0. Tot overmaat van ramp maakte Ajax Vrouwen ook nog een derde treffer, waardoor de kleedkamers met een 3-0 achterstand werden opgezocht.
In de tweede helft had PEC Zwolle Vrouwen het beter staan. De ploeg van trainer Wim van der Wal deed na iets meer dan een uur voetbal zowaar een duit in het zakje. Abby Holmes knikte raak uit een hoekschop en zorgde zo voor de 3-1. In het restant van het duel bleven verdere doelpunten echter uit, waardoor PEC Zwolle Vrouwen de play-offs om de landstitel start met een nederlaag.

Ajax Vrouwen - PEC Zwolle Vrouwen 3-1

1-0 Van den Bighelaar (9)
2-0 Van Dongen (30)
3-0 Van Lunteren (33)
3-1 Abby Holmes (64)
Bekijk hier de statistieken van de vrouwen van PEC Zwolle.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.