nieuws

Man uit Kampen veroordeeld omdat hij 13-jarig meisje naaktfoto's liet sturen

Man uit Kampen veroordeeld omdat hij 13-jarig meisje naaktfoto's liet sturen
Man uit Kampen veroordeeld omdat hij 13-jarig meisje naaktfoto's liet sturen © iStock
Een 22-jarige man uit Kampen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 365 dagen waarvan 349 dagen voorwaardelijk omdat hij een 13-jarig meisje uit Enschede overhaalde naaktfoto's te sturen.
Het meisje stuurde ook naaktfoto's naar een 26-jarige man uit Varsseveld, hij werd veroordeeld tot 180 uur werkstraf en 239 dagen voorwaardelijke celstraf. Hij moet het meisje 2000 euro schadevergoeding betalen. 

De mannen waren onafhankelijk van elkaar in contact gekomen met het Enschedese meisje via een online chatprogramma. Vorig jaar ontdekte de moeder van het meisje dat haar dochter met zeker acht verschillende mannen chatte en hen naaktfoto's en filmpjes stuurde.
Volgens de moeder had haar dochter een moeilijk leven. Vanaf haar geboorte kampte ze met medische problemen die haar erg onzeker maakten en bijna tot zelfmoord dreven.

De moeder sprak de beide verdachten persoonlijk aan tijdens de strafzaak. Ze verweet de mannen dat ze zich door hun lust lieten leiden, zonder zich iets aan te trekken van de kwetsbaarheid van haar dochter. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.