nieuws

Jan Smeekens en Ronald Mulder op podium bij wereldbekerfinale in Minsk

Wereldbekerfinale Minsk
Wereldbekerfinale Minsk © Pro Shots
De eerste 500 meter bij de wereldbekerfinale schaatsen in Minsk heeft een compleet Nederlands podium opgeleverd. Jan Smeekens uit Raalte veroverde zilver met een tijd van 35,07.
Ook Zwollenaar Ronald Mulder mocht plaatsnemen op het ereschavot, want hij werd derde in 35,08. De overwinning ging naar Hein Otterspeer, die zegevierde met een baanrecord van 35,06 seconden.
In Minsk wordt het schaatsseizoen dit weekend afgesloten met de wereldbekerfinales. Morgen, na de tweede 500 meter, wordt het wereldbekerklassement opgemaakt. Ronald Mulder en Hein Otterspeer staan daarin nu tweede en derde, achter de Noor Lorentzen.

Krol en Van Beek

Op de 1000 meter eindigde Thomas Krol uit Colmschate als vijfde. Kjeld Nuis pakte daarop de zege en won ook de wereldbeker.
Bij de vrouwen eindigde Lotte van Beek uit Zwolle als twaalfde op die afstand. Marrit Leenstra won, maar dat was niet genoeg voor winst van het klassement. Die ging naar Yekaterina Shikhova uit Rusland.
Op de ploegenachtervolging werd Van Beek met Leenstra en Melissa Wijfje tweede achter Japan. Dat land pakte ook de wereldbeker.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.