Zeg het maar: steekt hier een wolf de A35 bij Hengelo over?

Vrachtwagenchauffeur Marco Oude Roelink uit Oldenzaal weet het zeker: er stak vrijdagnacht een wolf de A35 bij Hengelo over. Met zijn dashcam filmde hij het dier, dat vlak voor zijn vrachtwagen langs liep. Experts zijn er nog niet zeker van, maar sluiten het niet uit.

Rond half drie 's nachts reed de chauffeur op de A35 bij Hengelo. Ter hoogte van de brug over het kanaal, vlak voor de afslag naar Hengelo-Zuid en Haaksbergen, stak de wolf plots over. De wolf loopt vlak voor de vrachtwagen langs en ontsnapt aan een aanrijding. 


Dierecoloog Hugh Jansman van de Wageningen Universiteit noemt de beelden 'verdacht'. "Het kan goed een wolf zijn, maar meer kan ik er niet van maken.

Hond niet uitsluiten
"Het is lastig te zeggen", vertelt Glenn Lelieveld van Wolven in Nederland na het zien van de beelden. "Zelf kan ik een hond zeker niet uitsluiten, maar een (jonge) wolf of jakhals is ook mogelijk. Ervaring leert dat het in twijfelgevallen uiteindelijk toch vaak een hond betreft."

Om er zeker van te zijn, moeten er volgens Lelieveld nog betere beelden zijn. Wel heeft hij het voorgelegd aan alle validatoren binnen Wolven in Nederland.

Dood schaap

In het buitengebied bij Beckum vond een fietser zondagochtend een bebloed dood schaap. Of dit het werk is van de mogelijke wolf wordt onderzocht.

Meer over dit onderwerp:
wolf Regio Hengelo Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: